на живо

Националният отбор за журналисти стартира с победа на Балканското първенство в Хърватия

България - Босна и Херцеговина 3:1

Националният отбор на България по футбол за журналисти започна защитата на титлата си на Балканското първенство с победа. Тимът ни надви Босна и Хергеговина с 3:1. Головете за успеха отбелязаха Георги Славчев, Бисер Тошев и Светлин Йочев. Във втория мач България играе срещу Сърбия.

Родната селекция е съставена от представители на спортните редакции, които са част от футболния отбор на българските спортни журналисти "Медия Юнайтед". В отбора за шампионата в Хърватия са Владимир Стоянов, Георги Славчев, Георги Георгиев, Деян Спасов, Бисер Тошев, Ясен Тошев, Йордан Кроснаков, Светлин Йочев и председателят на Българската асоциация на спортните журналисти Найден Тодоров.

В първенството за 2016 г. в Куклица на хърватския остров Углян участват 9 отбора. Тъй като шампионатът е под егидада на Асоциацията на спортните журналисти от Югоизточна Европа бе прието да се състезават и близки до Балканите страни. Тази година за купа "Николай Колев-Мичмана" спорят България, Хърватия, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Македония, Румъния, Молдова и Унгария.

Първото издание беше през 2012 г. в Банско. От предишните 4 първенства на Балканите за журналисти България има три титли - през 2012, 2013 и 2015 г., а веднъж печели Румъния.