на живо

Близо 1000 ранени в Торино по време на финала на Шампионската лига (ВИДЕО и ГАЛЕРИЯ)

Феновете се паникьосали заради съмнения за бомба

Около 1000 души са пострадали в Торино по време на финала на Шампионската лига между "Ювентус" и "Реал" Мадрид, спечелен от испанския гранд с 4:1. Близо 20 хиляди привърженици гледали срещата във фен зона в италианския гранд, когато настъпила масова паника, твърди изданието Football Italia.

Петима от ранените, включително и дете, са в тежко състояние, твърдят медиите на Апенините. Най-малко един човек е изнесен от мелето на носилка, докато пристигналите на място парамедици оказваха първа помощ на други пострадали с по-леки контузии и наранявания. 

Всеобщата паника на "Сан Карло" настъпила, след като няколко човека независимо един от друг са потвърдили, че чуват силен звук, наподобяващ изстрел или експлозия, казва журналистът от Асошиейтед Прес Брайън Хендри.

"В този момент видях как хората от целия площад тръгнаха към екрана, за да се спасят. Някои от тях казваха, че са чули изстрел, а други - експлозия. Постоянното повтаряне на тези версии още повече засили паниката", добавя американският журналист.

При суматохата и последвалия натиск доста от тях са паднали на земята върху камъни, счупени или здрави бутилки или кенчета от бира или безалкохолни напитки, което е и причина за порезните рани и контузиите.