на живо

Надал крачи уверено към десета титла в Монте Карло

Испанецът победи Диего Шварцман и на на полуфинал в турнира

Getty Images

Деветкратният шампион Рафаел Надал се класира за полуфиналите на турнира по тенис от сериите "Мастърс" с награден фонд 4,3 милиона евро. Поставеният под номер 4 испанец победи с 6:4, 6:4 срещу Диего Шварцман за час и 40 минути.

Кралят на клея и бивш лидер в световната ранглиста Надал поведе с 4:1 в първата част, но допусна изравняване, а след това постигна нов пробив в подаването на аржентинеца, за да спечели трудно с 6:4.

Шварцман, който заема 41-во място в световната ранглиста, постигна пробиви в третия и в петия гейм на втория сет, за да поведе с 4:2, но след това Надал спечели следващите четири гейма, за да си осигури участие на полуфиналите.

Следващият съперник на 30-годишния испански тенисист е Давид Гофен (Белгия), който отстрани номер 2 в схемата на турнира Новак Джокович (Сърбия) след победа с 6:2, 3:6, 7:5.

"Не беше лесно да намеря начин да победя, но в последните три гейма и половина играх доста по-добре. Бях по-агресивен на форхенд. Най-после намерих начин да затрудня опонента ми. Това е моята цел - да постигна добро начало на сезона на клей", заяви Рафаел Надал след двубоя от четвъртфиналите.