на живо

Надал се провали гръмко и в Маями

Испанецът отпадна в третия кръг на турнира

Getty Images/Guliver Photos

Рафаел Надал продължава с изключително слабите си изяви от началото на сезона. Седмица след разочароващото отпадане на четвъртфиналите на турнира в Индиън Уелс, бившият номер едно в световната ранглиста бе елиминиран още в третия кръг и на надпреварата в Маями.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Матадорът" бе отстранен от своя сънародник Фернандо Вердаско след загуба с 1:2 сета. Надал загуби първата част с 4:6 гейма, но успя да изравни след по-добра игра във втората, която затвори при 6:2. В решителния трети сет представянето на поставения под №3 в схемата отново не бе на ниво и той напусна турнира след поражение с 3:6. Така надпреварата в Маями остава една от малкото, която Надал не е печелил в своята кариера.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Фердаско пък се класира за осминафиналите с едва втората си победа в 15 мача срещу Надал в своята кариера. В следващия кръг 31-годишният испанец ще играе с аржентинеца Хуан Монако.

Напред в турнира продължава и Анди Мъри, който отстрани Сантиаго Хиралдо с 2:0 сета. Победи постигнаха още Гаел Монфис, Кевин Андерсън и Томаш Бердих.