на живо

Надежда за "Валенсия" или трети пореден финал за "Атлетик"?

Не пропускайте реваншa от Купата на краля - тази вечер, 22:30 ч., пряко по RING

"Валенсия" и "Атлетик" Билбао се сблъскват за втори път в полуфиналите за Купата на краля. Очертава се интригуващ реванш предвид равенството 1:1 на "Сан Мамес" на 10 февруари, когато Раул Гарсия откри резултата за "лъвовете", а Уго Дуро изравни.

Срещата можете да проследите тази вечер от 22:30 ч. пряко по RING.

Домакинът "Валенсия" навлиза в двубоя след успеха с 1:0 над "Майорка" - първи за тима на Хосе Бордалас в испанския шампионат от 20 декември 2021-а. Трите точки позволиха изкачване до деветата позиция във временното класиране.

По пътя към полуфиналите "прилепите" елиминираха "Утрияс", "Арентейро", "Картахена", "Атлетико Балеарес" и "Кадис". "Валенсия" преследва девета купа от турнира, в който триумфира за последно през 2019 г., побеждавайки "Барселона" с 2:1 в спора за трофея.

Последните 4 мача между "Валенсия" и "Атлетик" завършиха без победител. "Лос Чес" нямат успех над баските от септември 2019 г., когато се наложиха с 1:0 като гост.

Отборът от Билбао е вторият най-успешен в Купата на краля с 23-е си триумфа, като има и 16 загубени финала. "Лъвовете" обаче вдигнаха трофея за последно през 1984 г., побеждавайки "Барселона" с 1:0.

"Атлетик" ще опита да се реваншира на феновете си за разгрома с 0:4 от "Барселона" през уикенда, оставил баските на осмо място в Примера дивисион. Отборът на Марселино Гарсия Торал отстъпи на каталунците със същия резултат и в миналогодишния финал за Купата на краля, но си отмъсти с елиминиране на "блаугранас" през този сезон, последвано от изхвърляне на "Реал" Мадрид от турнира.

Баският клуб е в битката за европейско участие през Примера дивисион, но фокусът остава класиране за трети пореден финал в Купата на краля.

Довечера "Валенсия" отново няма да може да разчита на контузените Денис Черишев, Тиери Корея и Яспер Силесен, докато "Атлетик" няма кадрови проблеми. За гостите след наказание се завръща Алекс Беренгер.