на живо

Надеждите на "Ла Масия" остават в "Барселона"

Серхи Сампер и Мунир Ел Хадади постигнаха споразумение с клуба за удължаване на договорите им

fcbarcelona.com

Младите таланти на школата на каталунците "Ла Масия" - дефанзивният халф Серхи Сампер и нападателят Мунир Ел Хадади остават в "Барселона", обявиха в официалния сайт на клуба.

21-годишният Сампер е постигнал споразумение с клуба за удължаване на договора му до 2019 г., с опция за плюс един сезон. Клаузата за откупуване в контракта му е за сумата от 50 млн. евро. 

Полузащитникът направи своя дебют в испанското първенство през 2012 г., когато влезе като смяна на капитана на каталунците Андрес Иниеста. През последния сезон старши треньорът на "блаугранас" Луис Енрике, разчита все по-често на него и Сампер успя да запише 11 мача за първия състав на "Барселона".

20-годишният Мунир Ел Хадади също ще остане на "Камп Ноу" през следващите поне три години, като откупната клауза записана в договора му е на стойност 60 млн. евро. 

Нападателят е гласен за заместник на аржентинската звезда Лионел Меси и Луис Енрике не желае да се разделя с него. За сезон 2015/16, Мунир има записани 42 мача и отбелязани 9 гола за каталунците.