на живо

Нагелсман поема "Байерн" срещу 25 млн. евро

33-годишният специалист се е разбрал с баварците, твърдят в Германия

Юлиан Нагелсман се е разбрал с "Байерн" Мюнхен и от лятото ще стане треньор на рекордьора по титли в Германия, твърдят "Билд" и "Кикер".

33-годишният специалист ще наследи Ханс-Дитер Флик, който след края на сезона ще се раздели с баварците. Договорът на Нагелсман обаче изтича през 2023 г., а от "РБ Лайпциг" ще го пуснат в Мюнхен, но само срещу сумата от 25 млн. евро.

Преди десетина дни Флик изненадващо обяви, че от лятото няма вече да бъде треньор на "Байерн", който е на една победа от деветата поредна титла на Германия. Наставникът, при който грандът спечели требъл през миналия сезон, е в конфликт със спортния директор Хасан Салихамиджич.

Нагелсман е начело на "РБ Лайпциг" от две години. Ако трансферът му на "Алианц Арена" се осъществи, вероятно мястото му край тъчлинията на "червените бикове" ще бъде заето от треньора на "Ред Бул Залцбург" Джеси Марш - първия американец, класирал тим в групите на Шампионската лига (б. ред. - сезон 2019/20).

Снимка: Getty Images

През сезон 2018/19 47-годишният Марш бе помощник-треньор на Ралф Рангник в "РБ Лайпциг", а през миналата седмица обяви, че за него представлява интерес да се завърне в Бундеслигата.

Освен с Нагелсман, "РБ Лайпциг" ще се раздели и със спортния директор Маркус Крьоше. Германските медии съобщават за неговото уволнение, но едва ли дълго ще стои без работа, тъй като сериозен интерес към него проявяват от "Айнтрахт" Франкфурт.