на живо

Най-дългоочакваният жребий

Днес (10 юли) ще бъде теглен жребият за четвъртфиналите в Шампионската лига

uefa.com

В най-странния сезон на Шампионската лига е време за най-дългоочаквания жребий. Днес (10 юли) ще станат ясни четвъртфиналните двойки в най-силния европейски клубен турнир. 

Тегленето може да гледате пряко по bTV Action от 13:00 ч.!

Какво ни очаква?

Вече са ясни половината четвъртфиналисти в Шампионската лига - "Пари Сен Жермен", "Лайпциг", "Аталанта" и "Атлетико" Мадрид. Те успяха да изиграят по два мача в осминафиналите и да отстранят съответно "Борусия" Дортмунд, "Тотнъм", "Валенсия" и миналогодишния шампион "Ливърпул".

Остават обаче още 4 мача: "Манчестър Сити" - "Реал" Мадрид (2:1 в първия мач), "Байерн" - "Челси" (3:0 в първия мач), "Ювентус" - "Олимпик" Лион (0:1 в първия мач) и "Барселона" - "Наполи" (1:1 в първия мач). Реваншите трябва да се изиграят по план - на предвидените за това стадиони в Англия, Германия, Италия и Испания. Като дати от УЕФА определиха 7 и 8 август, за да бъдат определени всички четвъртфиналисти.

Снимка: Reuters

Това е нужно, за да могат осемте отбора да стегнат багажите си и на 12 август да акостират в столицата на Португалия - Лисабон. Именно там ще се изиграят и последните мачове за сезона.

Финалът в надпреварата е предвиден за 29 август.

Промяната беше наложена заради пандемията от коронавирус. Разпространението на заразата спря турнира през март 2020 г. Заради COVID-19 оставащите мачове ще се играят без публика. Победителят и участник в следващата фаза ще се решава след само един мач, а не както до сега - в два, при разменено домакинство.

В днешния жребий няма да има ограничения и разминавания. Един срещу друг могат да се изправят тимове, сблъсквали се и в груповата фаза на сезон 2019/2020, както и такива от едно и също първенство.

Снимка: uefa.com

Ясно е вече и разпределението на мачовете. Четвъртфиналите ще се изиграят между 12 и 15 август, полуфиналите - на 18 и 19 август, а финалът - на 29 август.

Какво ще ни предложи най-странният сезон в историята на Шампионската лига? Не пропускайте жребя от 13:00 ч. пряко по bTV Action.