на живо

Най-красив гол на годината? Конкуренцията е жестока! (ВИДЕО)

Суарес, Сон и Де Араскаета се борят за приза "Пушкаш"

fifa.com

Головете са най-важната част от футбола! А когато са красиви, те носят уникална наслада!

Трудно е да се избере най-атрактивното попадение, въпреки че от ФИФА са се нагърбили с тази задача. В страницата на Световната футболна централа бяха публикувани трите гола, които ще се борят за наградата "Пушкаш". Те са красиви, атрактивни и различни!

Джорджиан Де Араскаета от "Фламенго" прати топката във вратата на "Сеара" с атрактивна класическа задна ножица. Попадението падна в началото на миналата кампания 2019/2020 - на 26 август 2019 г., а мачът беше част от бразилското първенство.

Корейският ас на "Тотнъм" Хюн-Мин Сон матира почти целия тим на "Бърнли" на 7 декември 2019 г., за да отбележи страхотно попадение.

Луис Суарес все още носеше фланелката на "Барселона", когато на същата дата прати топката във вратата на "Майорка" след интересно действие с... пета.

Наградата "Пушкаш", носеща името на легендарния унгарски футболист Ференц Пушкаш, станал известен с изявите си с "Реал" Мадрид в периода 1958-1966 г., се връчва от ФИФА от 2009 г. насам. Най-много номинации за нея има Лионел Меси от "Барселона" - 7 (той обаче никога не я е печелил).