на живо

Най-лудото футболно пътуване

Семейство Коб предприе приключение, за което дълго ще се разказва

8 дни преди финала на Лига Европа между "Челси" и "Арсенал", баща и син Коб от Лондон решават да предприемат едно от най-вълнуващите приключения в живота им!

Кевин (на 59 години) и Джейк (на 27 години) решават, че ще гледат любимите си футболисти в синьо на живо в Баку, Азербайджан. Любовта към играта е достатъчен двигател за семейство Коб! Двамата не се колебаят дори и пред огромните трудности да се придвижат до крайната точка. И решават да превърнат пътуването в приключение. 

Вместо да спестяват пари за скъп самолетен билет до Баку, баща и син се качват на последния възможен полет във вторник (21 май) - 8 дни преди финала. Той е за Истанбул и е значително по-евтин от този до столицата на Азербайджан, който в момента е на цена от 838 паунда.

В сряда сутринта двамата са вече в най-големия град в Турция, а следващата стъпка е столицата Анкара. И до там транспортът е със самолет. 

И от тук започва най-интересната част от пътуването! 24 часа с влак! До Карс - град в североизточна Турция, съвсем близо до границата с Армения. Билетът за двамата струва 25 паунда. Това споделят те пред "Дейли Мейл", докато все още пътуват.

От тук нататък планът е следният:

Следващите близо 400 км семейство Коб ще премине с таксита! Двамата трябва да стигнат до столицата на Грузия - Тбилиси. Следва поредното среднощно пътуване с влак. 

В понеделник (27 май) целта трябва да е достигната и двамата да са в Баку. Мачът е на 29 май.

"Искахме да си организираме едно приключение. И преди сме били в Баку, но само за няколко часа и не успяхме да разгледаме. Така че искахме да си организираме пътуването на живота!", разказва Джейк.

Ентусиастите за финала като семейство Коб обаче са малко. Очаква се стадионът в Баку да е полупразен заради неудобния транспорт до там. Феновете на "Арсенал" са крайно недоволни и от факта, че предоставените им билети са прекалено малко.