на живо

Най-младият треньор в историята на футбола

Изненадващо назначение в Сърбия

Няма млади и стари, има само можещи и неможещи. Доказателството за това идва от съседна Сърбия, където вече могат да се похвалят с футболен треньор-рекордьор. Скромният тим на "Миляковац" от едноименния квартал на столицата Белград представи новия си наставник, който е... тийнейджър.

19-годишният Петар-Вук Новакович поема първия отбор, негови помощници ще бъдат Боян Матич и Велко Дондович, а с вратарите ще работи Михайло Ловринчевич, обявиха от клуба.

В кратката си кариера като футболист амбициозният Новакович е играл за "Бежания" и бившия евробоец ОФК Белград. Любопитното е, че преди да поведе първия отбор, той е бил част от щаба при подрастващите. В момента младият треньор работи върху изкарването на нужния лиценз УЕФА "C", за да може да оглави отбора в официални срещи.

"Миляковац" се подвизава в най-ниското ниво от футболната лига на Белград, но Новакович вече крои планове как да промени това.

"Развълнуван съм и благодаря за възможността да бъда част от историята на "Миляковац". Бях привлечен от предизвикателството да водя първия отбор, както и от мисията да съм посланик на клуба."

"Следя изявите на тима, гледах и записи от последните два мача - срещу "Нови Белград" и "Ударник". Познавам отлично футболистите тук и техните качества. С ръководството ще работим и за подсилването на състава, за да постигнем целите, които сме си поставили.", заяви смелият Новакович.