на живо

Най-успешният футболист в историята

Даниел Алвес спечели пореден трофей, с който оглави класацията по отличия

Триумфът на ПСЖ над "Монако" остана в историята не толкова с успеха на парижани, а с трофея на бразилския десен бек Даниел Алвес, който по този начин се превърна във футболиста с най-много медали в историята на професионалния спорт. 

До момента Райън Гигс и Максуел бяха играчите с равен брой отличия с Алвес - 35.

Всичко започва в бразилския клуб "Баия", където той печели регионалната купа Копа дел Нороесте през 2002 г. Следват 5 отличия с испанския "Севиля", сред които е и Купата на Краля през 2006/07.

"Барселона" обаче е определено тима, който най-много му помага да постигне този невиждан успех. С каталунците Алвес печели 6 пъти испанската Ла Лига, по четири пъти Купата на Краля и Суперкупата на Испания, както и Шампионската лига на 3 пъти. Крайният защитник стига и до титли от световни форуми - той е сред победителите и на Световното клубно първенство и Суперкупата на Европа в 3 случая, което прави сбора трофеи между 2008 и 2016 - 23.

Следващият тим, чийто цветове защитава Алвес, е "Ювентус". Със "Старата госпожа" печели както Скудетото, така и Купата на Италия. През сезон 2016/17 преминава в ПСЖ, а освен спечелената Купа на Франция и Суперкупа, то е много възможно съвсем скоро Дани да подобри собственото си постижение, печелейки френската Лига 1. Понастоящем парижани са със 17 точки аванс пред втория "Монако", който е с мач повече. До края на първенството остават само 7 кръга, така че медал номер 37 се задава.