на живо

Наказаха Хабиб и Макрегър до изясняване на инцидентите в публиката и октагона

Очакват ги солидни глоби

Reuters

ММА бойците Хабиб Нурмагомедов и Конър Макрегър бяха отстранени временно от участие в двубои от Спортната комисия на щата Невада заради инцидентите след края на мача им за световната титла в лека категория на UFC в Лас Вегас.

Наказанието им влиза в сила на 15 октомври и ще продължи до изясняване на случая. На 24 октомври двамата ще бъдат изслушани от комисията, която след това ще реши дали да възстанови състезателните им права или да удължи санкцията.

Очаква се руснакът и ирландец да получат и солени глоби, за което намекна президентът на UFC Дейна Уайт. Дори да получи наказание обаче руснакът няма да бъде лишен от световната си титла.

Нурмагомедов победи категорично ирландския си съперник, но след това се поддаде на провокациите от лагера на Макгрегър и предизвика меле в публиката. В същото време трима души от щаба на 30-годишния дагестанец нападнаха Конър, който все още се свестяваше от мача.

Впоследствие двамата бойци бяха изведени с полицейски ескорт от залата, а церемонията по връчването на пояса и традиционните речи не се състояха.