на живо

Наказаха сурово ирански вратар, а причината е... Спондж Боб

Соша Макани няма да може да играе за националния отбор цели 6 месеца

Вратарят на националния отбор на Иран Соша Макани получи забрана от футболната федерация на страната да участва в представителния тим през следващите шест месеца.

Причината за суровото наказание на стража е... панталон. Макани се появи на снимка облечен с ярък панталон с мотив, наподобяващ главния герой на детската анимация "Спондж Боб квадратни гащи".

Моралната полиция в страната веднага сезира футболната федерация на Иран, а от там наложиха наказание на вратаря.

Според местните шефове, подобно облекло от страна на Макани показва несериозно отношение на футболиста към националния тим.

Иранските футболни фенове реагираха на новината с подигравателни съобщения в сайта на федерацията. Според един от потребителите, вратарят е отървал смъртната присъда, само защото не е показал, че боксерките му са със същия принт. "Сошо беше съчетал дрехите си по най-лошия възможен начин, но пък свободата означава да можеш да обличаш каквото си искаш, нали?", пише друг фен на стража.

Това не е първото провинение на Макани, който в началото на годината лежа в затвора, след като публикува в социалните мрежи снимка с незабулена жена.