на живо

Наказват Ибрахимович за баража за световното в Катар (ВИДЕО)

Тежък удар за Швеция

Reuters

Златан Ибрахимович ще пропусне първия мач на Швеция от баража за световното първенство в Катар. Нападателят е наказан за една среща, тъй като е ударил Сезар Аспиликуета по време на двубоя от световните квалификации снощи.

Алваро Мората влезе като резерва и в 86-ата минута вкара гол, който класира "Ла Фурия Роха" за мондиала догодина. Така Швеция ще трябва да спечели баража през март, за да получи виза за шампионата на планетата.

Снимка: Reuters

Ибрахимович също се появи като резерва в решителния сблъсък в Севиля, но не успя да реши мача в полза на "Тре кронур".

40-годишният нападател все пак остави своя отпечатък, макар и не както желаеше.
При статично положение в наказателното поле на испанците нападателят на "Милан" удари грубо с рамо 32-годишния Аспиликуета и го прати на земята.

Въпреки протестите на домакините, не последва видимо наказание за Ибрахимович, макар че медии в Норвегия твърдят, че съдията Феликс Брих все пак е вдигнал жълт картон на ветерана, но той не е бил показан в телевизионното излъчване.

Снимка: Reuters

В официалния доклад на УЕФА след мача също е отбелязан жълтият картон, който е втори за Ибрахимович в квалификациите. По правилник той трябва да пропусне следващия мач на Швеция. Неприятната новина за скандинавците е, че следващият мач е първият сблъсък от баража за световното първенство.