на живо

"Наполи" си тръгна само с точка от Сардиния

"Партенопеите" пропуснаха да се изравнят с "Милан" на върха

Getty Images

"Наполи" стъпи накриво, завършвайки 1:1 при гостуването си на "Каляри" в предпоследен мач от 26-ия кръг на италианската Серия "А". Така "партенопеите" пропуснаха да се изравнят с "Милан" на върха.

За щастие на неаполитанците никой от конкурентите им в топ 4 не записа успех в кръга - "Ювентус" направи 1:1 с "Торино" в градското дерби, "Милан" и "Салернитана" завършиха 2:2, а шампионът "Интер" отстъпи с 0:2 на "Сасуоло".

Тази вечер "Каляри" започна вдъхновено и владееше инициативата преди почивката, но не съумя да материализира превъзходството си. "Наполи" получи тежък удар в 27', когато Джовани Ди Лоренцо напусна терена с мозъчно сътресение и на негово място в игра влезе Кевин Малкюи.

Снимка: Getty Images

Домакините поведоха в 58' чрез Гастон Перейро, който изненада стража Давид Оспина с коварен диагонален удар. Попадението е пето за уругвайския национал във всички туринири от началото на сезона.

След малко повече от час игра "Каляри" пропусна отлична възможност да удвои аванса си - Алесандро Дейола стреля с глава отблизо, Оспина отрази, а при добавката Даниеле Базели не намери очертанията на вратата.

Последваха още добри изяви на Оспина, преди "Наполи" да стигне до изравняване в 87', когато Марио Руй центрира отлично към влезлия като резерва Виктор Осимен и той прати топката в мрежата с глава.

Снимка: Getty Images

След равенството "Наполи" остава на третото място с 54 точки, колкото има и вторият "Интер". Води "Милан" с актив от 56. "Каляри" продължава битката за оцеляване, като в момента заема 18-ата позиция с 22 точки.

В следващия кръг "червено-сините" гостуват на "Торино", а "Наполи" - на "Лацио".

Преди това обаче отборът на Лучано Спалети посреща "Барселона" в среща-реванш от плейофния елиминационен кръг на Лига Европа. Двубоя можете да гледате в четвъртък (24 февруари) от 22:00 ч. пряко по bTV Action. Първият мач между двата тима завърши без победител - 1:1.