на живо

Напрегната 21-ва победа за "Уориърс"

44 точки на Къри изведоха Голдън Стейт до успех над Торонто

Getty Images/Guliver Photos

Отборът на Голдън Стейт "Уориърс" продължава победната си серия. Този път, играчите, предвождани от треньора Стив Кър, успяха да победят като гости канадските си съперници от Торонто "Раптърс" с резултат 109:112.

5 секунди преди финалната сирена "Уориърс" имаха преднина от едва една точка при резултат 107:108, а притежанието на топката беше в полза на "Раптърс". Грешка на Кори Джоузеф, който неочаквано позволи на топката да напусне пределите на игрището, помогна на гостите да постигнат победа, с която да увеличат рекордната си серия в лигата.

С ключова роля за победата на "войните" отново се отличи лидерът на отбора – Стеф Къри. Избраният за най-полезен играч в НБА през миналия сезон успя да запише 44 точки (9 тройки) и 7 асистенции на своята сметка. Клей Томпсън и Дреймънд Грийн добавиха съответно 26 и 16 точки.

За домакините от Торонто "Раптърс" най-резултатен бе Кайл Лоури, който изигра най-успешния си мач дотук през сезона, вкарвайки 41 точки. Звездата на канадския тим – Демар Дероузан – отбеляза 16 точки.

Това бе 21 поредна победа за Голдън Стейт "Уориърс" от началото на сезона, като постижението е не само рекорд в НБА, но и е най-добрият старт на сезон в историята на 4-те най-популярни спорта в САЩ: баскетбол, хокей, бейзбол и американски футбол.

В друга оспорвана среща от вечерта Орландо "Меджик" отстъпи като гост на Лос Анджелис "Клипърс" със 101:103, а шампионите от 2014г. – Сан Антонио "Спърс" – победиха трудно Бостън "Селтикс" с резултат 108:105.

Отборът на Маями "Хийт" измести Кливланд "Кавалиърс" от лидерската позиция в класирането на Източната конференция, след като в двубой между двата тима "горещите" се наложиха над миналогидишните финалисти от Кливланд с 99:84. Треньорът на "Кавалиърс" реши да даде почивка на Леброн Джеймс и звездата на тима не взе участие в срещата.

Останалите резултати от снощи в НБА:

Чикаго "Булс" - Шарлът "Хорнетс" – 96:102
Хюстън "Рокетс" - Сакраменто "Кингс" – 120:113
Минесота "Тимбъруувс" - Портланд "Трейл Блейзърс" – 103:109
Милуоки "Бъкс" - Ню Йорк "Никс" – 106:91
Юта "Джаз" - Индиана "Пейсърс" – 122:119 (след продължение)