на живо

Напрегната седмица за "Сити", "Тотнъм" мечтае

Гледайте английското дерби в Шампионската лига по bTV Action

uefa.com

"Тотнъм" е на крачка от полуфинал в Шампионската лига, а "Манчестър Сити"  навлиза в най-важната седмица за шампионските си амбиции. Минималният успех на "шпорите" в първата среща в Шампионската лига само ще направи реванша тази вечер още по-вълнуващ. 

На "Етихад" "гражданите" ще се опитат да стигнат до обрат и до втори полуфинал в последните четири сезона. Срещата е от 22 ч. и ще бъде излъчена на живо по bTV Action. Коментарното ни студио започва в 21:30 ч.

Седмицата е много важна за футболистите на Пеп Гуардиола, които са се устремили към исторически куадрибъл. В събота "Сити" се изправя отново срещу "Тотнъм", но този път в ключов мач от Висшата лига. 7 дни по-късно е градското дерби срещу "Манчестър Юнайтед".

Миналата година "гражданите" отпаднаха от "Ливърпул" в тази фаза на турнира, а сега ще трябва да се изправят и срещу статистиката - едва в два от седем опита успяват да отстранят съперника си след загуба като гост в първата среща.

Снимка: БГНЕС

Мениджърът на "Тотнъм" Маурисио Почетино няма да може да използва голямата си звезда Хари Кейн, който се контузи преди седмица. В негово отсъствие "шпорите" ще разчитат на героя от първата среща Сон, Деле Али и Лукас Моура, който вкара хеттрик през уикенда.

Крайният победител от този сблъсък ще срещне на полуфиналите "Аякс". Холандският гранд направи втора поредна сензация и след "Реал" Мадрид, съкруши и "Ювентус" в Торино.

В последния четвъртфинал "Ливърпул" е довършва започнатото срещу "Порто". Мачът е от 22 ч. на живо по RING.

Преди седмица мърсисайци записаха чиста победа с 2:0 на "Анфийлд", но това не означава, че ги чака лесен реванш.

Историята е на страната на англичаните, които продължават напред в 31 пъти от общо 36 случая, в които са спечелили първата среща.

Съставът на Юрген Клоп е в серия от 16 двубоя без загуба и седем поредни победи. "Драконите" имат пет поредни загуби от английски отбори, като никога досега не са побеждавали "Ливърпул". 

Победителят от тази двойка ще се изправи на полуфиналите срещу "Барселона", който елиминира "Манчестър Юнайтед".