на живо

Напрежение на "Герена"? Станимир Стоилов не водил тренировка на "Левски"

От клуба разясниха ситуацията

Lap.bg

За напрежение в коридорите на стадион "Георги Аспарухов" съобщава изданието "Тема спорт". Това е и причината той да не води тренировката на "Левски" в четвъртък (17 февруари). На негово място на терена бил помощникът му Цанко Цветанов.

Според изданието причината е в неразбирателството между ръководството и треньора е информационното затъмнение относно дълговете на клуба. Стоилов настоява феновете, които в последните години се явяват спонсор на тима, да са наясно колко дължат "сините" към кредитори и НАП. Засега категорични данни няма. Преди дни от "Левски" започнаха нова кампания за събиране на средства. Целта е всеки месец да се даряват по 150 000 лева за покриването на именно тези задължения. 

Снимка: Lap.bg

Пред bTV от клуба уточниха, че Стоилов действително не е водил тренировката, но причината не е скандал. Специалистът предпочел да присъства на управителния съвет на тима в същия ден. 

Той би трябвало да внесе яснота по случая на пресконференцията днес (18 февруари) от 13:30 ч. Тя е преди първия мач на "сините" в първенството за 2022 г. Тимът посреща "Локомотив" Пловдив на 19 февруари.

Снимка: Lap.bg