на живо

Напрежение в лагера на "Рома" преди двубоя с "Реал"

Слабо меркато, слаби резултати, но ще продължи ли силната домакинска серия на "римските вълци" в Шампионската лига?

Getty Images

"Рома" не започна сезона, така както се очакваше от клубното ръководство. Срещу съперници с далеч по-скромни възможности в Серия "А", тимът изпусна важни точки, а в Шампионската лига стартира с 0:3 срещу "Реал" Мадрид.

Проблемът за "римските вълци" до голяма степен се корени в меркатото. Бяха продадени важни фигури като вратаря Алисон, халфовете Раджа Наинголан и Кевин Строотман, а на тяхно място дойдоха хора, които не могат да паснат моментално като дялан камък в тактиката на Ди Франческо. Изключение е вратарят Робин Олсен. Стивън Нзонзи все още изпитва трудности с дефанзивните си отговорности. Хавиер Пасторе, който рядко играеше в ПСЖ, е със 7 мача, 1 асистенция и 2 гола. Талантливият Джъстин Клуйверт е с 1 гол и 1 асистенция, а Браян Кристанте е с 1 гол и 1 асистенция в 15 мача. Така три от новите попълнения в предни позиции имат общо 4 гола и 3 асистенции. Скромно представяне сравнение с техните предшественици.

Снимка: Getty Images

През миналия сезон за същия брой мачове в Серия "А" "Рома" имаше 31 точки и беше на 4 от върха. Сега разполага с 19 точки и е на цели 18 от първия "Ювентус". Победите от миналата година от по 1:0 са заменени с равенства.

В Шампионската лига представянето е идентично с миналогодишното, но напрежението е върху треньора Ди Франческо. След загубата от "Удинезе" през уикенда се заговори за треньорска промяна, но спортният директор Мончи заплаши, че ако наставника бъде сменен, ще си тръгне с него. А левият бек Александър Коларов отговори на критиките на феновете така:

"Не мога да давам обещания на феновете за мача с "Реал". Те имат право да се ядосват, но трябва да знаят, че не разбират нищо от футбол. Харесвам тениса и баскетбола, но никога не съм си позволявал да казвам на Джокович как да играе. Хората говорят твърде много и всъщност не казват нищо."

Снимка: Getty Images

Фенове на "Рома" се вбесиха от изказването и това породи вълна от коментари в социалните мрежи. "Ние не сме твои фенове, а твои клиенти. Ние ти плащаме заплатата и дори да спечелиш или загубиш мач я взимаш.", пише запалянко. Друг го иронизира: "Влиза Коларов в ресторант и не е доволен от храната, вика сервитьора, който му казва "Не даваме обещания на клиентите. Те трябва да знаят, че от кухня разбират малко."

Напрежението в лагера на "Рома" е осезаемо, остава въпросът може ли то да бъде канализирано в нещо позитивно на терена или напротив, ще се окаже пагубно срещу "Реал" Мадрид.

Тагове: