на живо

Наско Сираков: Ако футболистите не са мотивирани, трябва да се застрелят (ВИДЕО)

"Сигурен съм, че внучка ми ще ме оцени като отличен дядо", каза легендата на "Левски" за "Тази неделя"

bTV

Остри критики към футболистите, състезаващи се в българското първенство, отправи легендата на "Левски" Наско Сираков. Той заяви, че повечето от тях не са достатъчно подготвени физически, а предвид заплатите, не може да не са мотивирани за игра.

"В България се играе най-бавния футбол в Европа. Голяма част от нашите футболисти не са подготвени достатъчно добре физически. Не говорим за тактика, техника… Физически 90% от нашите футболисти отстъпват на другите, особено във водещите страни. Ако футболистите не са мотивирани, те трябва да бъдат застреляни веднага, за да не се мъчат. А също и треньора и ръководителите. Не може, ако с това един човек си вади хляба, да не е мотивиран", беше категоричен Сираков за предаването "Тази неделя".

Снимка: bTV

Бившият изпълнителен директор на "сините" беше категоричен, че никога не е изоставял клуба.

"Аз не мога да изляза от „Левски”. Това, което съм дал на „Левски”, никога не може да ме изкара от там", лаконичен беше той.

Сираков ще се включи в мача на Христо Стоичков в Стара Загора. На 20 септември "дрийм тийм"-ът на "Барселона" ще излезе срещу приятелите на Камата в Стара Загора. Срещата ще може да гледате в пряко по bTV Action от 19:00 ч.

"С Христо сме си запазили през всичките години приятелството. Той е един огромен футболист, посланик на България по света, един нехаресван и недооценен човек у нас заради неговата директност и безпардонност в някакви моменти. На него това му помогна да постигне всичко във футбола и живота. Аз не съм срещал през тези години друг мой колега, който да иска толкова да преуспее. Ние в България не харесваме успелите хора, не ги оценяваме, много бързо ги забравяме. Не е лошо народът да си спомня какво е постигнал и какво правеше Христо на терена. Много хора го оценяват, но и има и много, които по една или друга причина не го харесват. Това си е Христо Стоичков! Всички обаче му ръкопляскахте през 94-та година и ви се идваше да му се хвърлите на врата. Ще се появя на терена заради Ицо, не че мога да свърша някаква работа", разкри бившият нападател.

Сираков не пропусна да благодари на съпругата си Илиана Раева, на дъщерите си Славея и Виолета, както и на внучка си за подкрепата и сам си постави оценка като глава на семейството:

"Моментално си давам отлична оценка, но трябва да ме оценят съпругата и децата ми. Сигурен съм, че след 1-2 години внучка ми ще ми даде отлична оценка. За другите не знам. Мисля, че и дъщерите ми ще ми дадат отлична оценка, за Илиана не съм много сигурен"

Снимка: Facebook

"Няма нещо, за което да не сме се карали. Примерно защо съм слязъл от колата и съм вървял метър напред, а не съм я изчакал. И ставахме на кълбо от нерви. Сдобрявахме се в леглото. Там е най-лесно. Бързо приключва всичко. Рязала ми е дрехите на ивици, правила ме е като индиански вожд, изхвърляла ми е всички видове парфюми, часовници, каквото намери, от 17-ия етаж", разказа "синята" легенда за началото на брака си и добави:

"Изключително се гордея с дъщерите ми. Това са деца, които не сме ги спирали за абсолютно нищо. Стремели сме се с разговори да ги учим кое е редно и кое не. Гордея се, че децата ми никога през живота си не са пробвали наркотик! Позволявах им да пушат пред мен, когато бяха на 17 години. Казвал съм им, че не е хубаво, не е правилно, че не е добре. На Славея ѝ позволявах на 17 години да ходи по дискотеки и да се забавлява. Никога не сме били родители, които отрязват като с нож", разкри той.

А колко често казва на Илиана, че я обича, как е преминало детството му в центъра на София и за какво Сираков е похарчил първата си премия, вижте в следващото видео: