на живо

Наско Сираков: "Левски" ще започне и ще завърши сезона

Задълженията са значително по-малко в сравнение с миналата година, коментира той

Lap.bg
 

Мажоритарният собственик на "Левски" Наско Сираков е категоричен, че ситуацията в клуба е доста по-добра в сравнение с миналата година и задълженията са значително по-малко. Бившият нападател не посочи конкретни числа, но увери, че отборът ще започне и ще завърши сезона.

Сираков говори пред "Дарик радио", а това бе първата му поява след обявяването на края на преговорите с Джоузеф Диксън за евентуалната смяна на собствеността.

Междувременно спонсорът на "сините" "Палмс бет" обяви, че се водят разговори за разширяване на партньорството. Възможността, която се разглежда, е букмейкърът да стане генерален спонсор на клуба, но на този етап придобиването на акции от компанията за залози не стои на дневен ред.

Снимка: Lap.bg

"Не се водят разговори за придобиване на акции на "Левски" и не се предвижда да се водят такива на този етап", каза изпълнителният директор на компанията Лъчезар Петров. Сираков потвърди, че преди две седмици е предложил на букмейкъра да вземе част от акциите.

"Сътрудничеството ни ще бъде на доста нива, не само финансово. При всички положения ще бъде изключително изгодно за футболния клуб.", категоричен е Сираков. 

"На база на разговорите от днес, още в понеделник ще повикам братя Цоневи и (Адриан) Краев, за да им бъдат продължени договорите".

Той благодари на футболистите и служителите, които са работили без заплати дълго време. "Надявам се, че този период ще бъде зад гърба ни и ще излезем от този водовъртеж, в който беше вкаран клубът в последните години".

"Миналата година беше значително по-тежка. Не е толкова страшна ситуацията. Мога да гарантирам, че "Левски" не само ще започне, но и ще завърши първенството. Дълговете са по-малко, отколкото бяха миналата година. При всички положения трябва да бъдем разумни."

"Лично смятам, че за клуб от ранга на "Левски" първо е невъзможно да се издържа от дарения. Сега, разбира се, бих призовал, който обича "Левски", да възобновим кампанията за членските карти и да поставим нов рекорд за абонаментните карти. Помощта трябва да е срещу нещо, да има реципрочност. Бих отворил дарителска сметка, когато клубът си стъпи на краката, за козирката, например."

Сираков добави, че засега треньор на "Левски" е Живко Миланов. Желанието му е начело на отбора да бъде Станимир Стоилов. "Левски" ако може да си позволи Станимир Стоилов, ще съм първият, който ще го покани", заяви той.

Снимка: Lap.bg

Относно сагата с Джоузеф Диксън, Сираков коментира, че се е подразнил от това, че след шест месеца преговори британецът е избрал да говори през медиите.

"За мен е несериозно, не се прави така. Единственото, което съм искал, е "Левски" да бъде максимално защитен като институция. В медиите може да се коментира, когато всичко е завършено. Аз го приех повече като извиване на ръцете, за да подпиша, може би, друг тип договор".