на живо

Наследникът на Болт пропуснал три проверки за допинг

Крисчън Коулман е заплашен от сериозно наказание

Getty Images

Най-бързият мъж в света за последните три години - Крисчън Коулман, трябва да спасява репутацията си след серия от пропуснати допинг проверки, съобщава "Дейли Мейл", позовавайки се на информация от свои сигурни източници.

Според изданието, 23-годишният спринтьор, който подписа 7-цифрен спонсорски договор със спортния концерн "Найк", след като бе обявен за наследника на Юсейн Болт, не е открит в три случая на изненадващи тестове за употреба на забранени вещества в последните 12 месеца.

Британският таблоид посочва, че американецът оспорва поне единия от случаите. Той е застрашен от наказание, което може да го извади не само от предстоящото през септември световно първенство в Доха, но и от олимпийските игри в Токио догодина.

Снимка: Getty Images

Според сайта на американската антидопингова агенция при първо провинение за натрупването на три пропуснати допинг проверки за 12 месеца даден състезател може да получи наказанието до две години.

Случаят вече се обсъжда на високо ниво между представители на международната федерация (IAAF), американската антидопингова агенция (USADA) и световната антидопингова агенция (WADA).

Преди две години на световното Коулман остана със сребърен медал на 100 м, като беше изпреварен с 0.02 сек от сънародника си Джъстин Гатлин. Тогава в последното си индивидуално състезание световният рекордьор Юсейн Болт завърши трети.