на живо

Наставникът на Звезда Божович: Няма да дойде краят на света, ако отпаднем от Лудогорец

"Очакват ни трудни мачове", добави защитникът Луис Ибанес

Старши треньорът на Цървена звезда Миодраг Божович смята, че първата среща от третия квалификационен кръг на Шампионската лига срещу Лудогорец в Разград тази вечер ще бъде по-важна от реванша след седмица в Белград.

"Този мач е може би по-важен от реванша в Белград. Ако постигнем добър резултат, това би решило много неща. Ще играем така, както знаем и умеем. Няма само да се защитаваме. Ние се стремим да играем футбол, в нашите мачове винаги има голове, така че очаквам това и в първия двубой срещу Лудогорец", каза Божович.

Той е категоричен, че дори при загуба и отпадане това няма да означава "края на света" за Звезда.

"Всяка среща е сама за себе си. Няма напрежение върху играчите, защото никой не ни е казал, че трябва задължително да се класираме в Шампионската лига. От този мач не зависи бъдещето на клуба. Няма да дойде краят на света за нас, ако не успеем в срещите с Лудогорец", каза Божович.

Аржентинецът Луис Ибанес отново ще има шанс да се изправи срещу Лудогорец, както и преди четири години с фланелката на Динамо (Загреб) в пресявките на Шампионската лига, когато хърватите драматично елиминираха разградчани след късен победен гол в добавеното време на реванша на "Максимир".

"Те играят така, както и преди четири години. Имат бързи футболисти. Разчитат на комбинации по тревата. Нападателите им действат на висока скорост, а бековете им да изнесени високо", коментира Ибанес.

"Искам да върнем Звезда там, където е мястото на отбора, и там, където дълго не е бил. Винаги имам големи очаквания. Сигурно ще ни бъде тежко в гостуването. Съперникът играе дълго време заедно, а и е домакин. Но ние ще направим всичко възможно, за да постигнем добър резултат. Като цяло този мач няма да реши много неща, защото можем да спечелим тук, а да загубим в реванша например. Със сигурност и двата мача ще бъдат трудни", каза Ибанес.