на живо

Назначението на Куман прекъсна почивката на Лео Меси

Звездата на "Барселона" се среща с новия треньор, за да говорят за бъдещето

Instagram

Смяната на Кике Сетиен с Роналд Куман начело на "Барселона" не беше изненада след разгромната загуба с 2:8 от "Байерн" Мюнхен на четвъртфинал в Шампионската лига, но пък обърка плановете на... Лионел Меси.

Аржентинецът се е върнал по спешност в Барселона от курорта Ла Сердания в Пиренеите, за да може да обсъди бъдещето на тима, а и своето, с новия наставник. Меси излезе във ваканция именно след поражението от "Байерн" и имаше още няколко дни на разположение за семейството си, преди да се захване отново с тренировки за новия сезон. 

Снимка: Reuters

Според медиите в Испания, капитанът на "Барса" е напуснал семейната вила, в която прекарва време със съпругата си Антонела и тримата си сина, и днес (20 август) е провел среща с Куман, който пък беше представен официално за треньор на "Барселона" вчера. 

По време на първата си пресконференция на поста, холандският специалист заяви, че иска да изгради отбора си именно около Меси.

Аржентинската звезда трябва да поднови договора си с клуба, тъй като настоящият му контракт изтича през 2021 г. Наскоро се появиха информации, че той е прекратил преговорите, а интерес към него проявяват от "Интер" и "Манчестър Сити". 

Меси не е единственият футболист, който отива при Куман за разговори. Новият треньор е обсъдил ситуацията в клуба с Луис Суарес. Очаква се Антоан Гризман, Иван Ракитич и Жорди Алба също да се срещнат с Куман в близките дни.