на живо

Не Ад, а Райско място - "Тотнъм" разби "Цървена звезда" и в Белград (ВИДЕО)

"Шпорите" са много близо до елиминациите на Шампионска лига

Getty Images

"Тотнъм" постигна втора убедителна победа над "Цървена звезда" във втора група на Шампионска лига. Две седмици след 5:0 като домакин, "шпорите" стигнаха до изненадващо убедителен и безпроблемен успех с 4:0 при гостуването си на стадион "Райко Митич" в Белград.

Футболистите на Маурисио Почетино демонстрираха висока ефективност при своите нападения, докато съперникът действаше плахо и не съумя да се възползва от страстната подкрепа на своите верни привърженици, които за пореден път бяха препълнили трибуните.

Почетино остави сред резервите Тоби Алдервейрелд, Кристиан Ериксен, Бен Дейвис и Лукас Моура, а в атака започнаха капитанът Хари Кейн, Деле Али, Хюн Мин Сон и Джовани Ло Селсо, който записа дебют като титуляр за "шпорите". Аржентинският халф отбеляза присъствието си в единайсеторката подобаващо, разписвайки се за 1:0 в 34-ата минута след неописуемо зрелищен карамбол в наказателното поле на домакините. Удар на Кейн намери гредата, добавка на Сон бе блокирана, а секунди по-късно южнокореецът уцели напречната греда. В крайна сметка Ло Селсо се разписа от четвърти опит в рамките на 15 секунди за английския тим.

Снимка: Getty Images

До почивката подобна ситуация имаше и пред другата врата. Раджив Ван Ла Пара стреля в дясната греда, а след това Давинсон Санчес се размина с автогол, след като топката се отклони и от напречната. Това бе второто чисто положение за "червено-белите" през първото полувреме, след като Милан Павков пропусна да отбележи сам срещу вратаря Пауло Гасанига.

През втората част домакините продължиха да играят без смелост, енергия и агресия. И напълно логично, спрямо поведението на двата състава, "Тотнъм" реши срещата с нови два гола в 57-ата и 61-ата минута. Автор и на двата бе Сон, който за първи път в кариерата си вкара в трети пореден двубой от Шампионска лига и вече има общо 17 попадения в турнира.

Атакуващият играч на гостите бе заменен от Раян Сесеньон в 75-ата минута, който дебютира с екипа на "Тотнъм" в Шампионска лига и дори записа асистенция за гола на друга резерва - Ериксен, в 85-ата минута.

Снимка: Getty Images

"Тотнъм" повиши успеваемостта си при сблъсъци със сръбски отбори, като вече има 6 победи в осем срещи. "Цървена звезда" пък допусна едва второ поражение в последните си 14 домакинства от европейските клубни турнири и първо у дома в Шампионска лига/КЕШ от английски опонент.

"Шпорите" се откъснаха на втора позиция в класирането на група 2 с актив от 7 точки - четири повече от "Цървена звезда", който заема третото място преди домакинство на лидера "Байерн Мюнхен" и гостуване на последния "Олимпиакос". "Тотнъм" трябва да спечели един от последните си два двубоя, за да си гарантира на 100% излизане от групата.

Тагове: