на живо

"Нефтохимик" доминира на старта! Трета волейболна Суперкупа за бургазлии

Победителите не оставиха шанс на "Монтана"

Lap.bg

Волейболният тим на "Нефтохимик" спечели трета Суперкупа на България в историята на тима. Така отборът, воден от Найден Найденов, може да се похвали с тоталната си доминация - титла и Купа от изминалия сезон и трофей на старта на настоящия. 

Бургазлии бяха безапелационни в мача срещу "Монтана" и победиха с 3:0 (25:21, 25:19, 25:21) в мача, който се проведе в Стара Загора. Момчетата на Даниел Пеев пък играха в мача тъй като бяха финалисти в турнира за Купата на България през миналия сезон.

Доминацията на "Нефтохимик" бе видима още в началото, въпреки силния старт на "Монтана". Отборът от северозападна България бе лидер в резултата с 1 точка на първото техническо прекъсване. Бургазлии обаче успяха да обърнат и при втората задължителна пауза поведоха, а до края на частта увеличиха предимството си. 

Вторият гейм пък се диктуваше изцяло от възпитаниците на Найден Найденов. Още в началото те натрупаха предимство, като водеха дори с 19:11. Това им бе достатъчно да поведат с 2:0 гейма.

Третата част започна с доминация на "Монтана". Грешките в атака на момчетата на Даниел Пеев обаче не им позволяваха да се откъснат чувствително напред в резултата. В същото време настъпи мобилизация в редиците на "Нефтохимик". Това доведе до обрат в самия край на частта и победа с 3:0 гейма и поредна титла, която ще намери своето място във витрината в Бургас.