на живо

"Нефтохимик" победи "Славия" с голове на бивши играчи на "белите"

"Зелените" разгромиха столичани с 3:0

БГНЕС

"Нефтохимик" победи изненадващо с 3:0 като гост "Славия" в среща от 23-ия кръг на Първа лига, като и трите попадения бяха дело на бивши играчи на "белите".

В 17-ата минута бургазлии, макар и с малко късмет, излязоха напред в резултата. Галин Иванов стреля от пряк свободен удар, но топката рикошира в стената. Иван Вълчанов се включи от дълбочина и с добавка и се разписа във вратата, пазена от Антонис Стериакис.

Две минути преди почивката Георги Вълчев направи пробив през центъра и шутира, но Стериакис изби удара му, а при добавката Николай Дюлгеров от близка дистанция пропусна да изпрати топката в опразнената врата на домакините.

Пет минути след почивката Иван Минчев стреля силно от дистанция, но топката премина на сантиметри от гредата на вратата, пазена от Янко Георгиев.

В 57-ата минута друг бивш играч на "белите" - Николай Дюлгеров, шутира извън наказателното поле и не остави шанс на Антонис Стериакис, реализирайки за 2:0.

15 минути по-късно Ивайло Димитров влезе отдясно в наказателното поле и стреля, но топката се отби в страничната греда на вратата на гостите. 

В 85-ата минута "зелените" направиха победата си класическа, след като Галин Иванов се разписа с удар отблизо за крайното 3:0.

Победата отреди на "Нефтохимик" 12-ата позиция в първенството с 23 точки, докато "Славия" е на 11-о място с 24.