на живо

"Нефтохимик" поведе на ЦСКА след драма във волейболните полуфинали

Вторият мач е на 1 април

Lap.bg

Миналогодишният волейболен шампион на България "Нефтохимик" победи ЦСКА в първи мач от полуфиналите на първенството. Бургазлии гостуваха в столичната зала "Христо Ботев" и се наложиха с 3:2 (25:19, 23:25, 25:23, 23:25, 15:12) над "червените".

Залата беше изпълнена с фенове на домакините, които не преставаха да подкрепят своя любим отбор. Атмосферата явно даде сили и на двата тима, които изиграха изключително драматичен мач, в който не може да бъде посочен ясно един фаворит.

Снимка: Lap.bg

Срещата започна оспорвано, като възпитаниците на Николай Желязков дръпнаха в резултата след 17-та точка на първия гейм. Втората част отиде в актива на "червените", въпреки че съперниците им изравниха в края. Двата тима си размениха по още един оспорван гейм, за да се стигне до решителния тайбрек. "Нефтохимик" поведе в резултата, но не успя да задържи предимството си до края. Домакините изравниха и последваха напрегнати моменти и от двете страни на мрежата. В крайна сметка бургазлии вдигнаха победоносно ръце, след като съперниците им допуснаха груби грешки в решителните отигравания.

Вторият мач от полуфиналния плейоф на волейболното първенство е утре (1 април), отново в зала "Христо Ботев". След това двата тима се местят в Бургас. Играе се до 3 победи от 5 мача.

В другата полуфинална двойка са носителят на Купата на България "Хебър" и "Добруджа". Двата тима ще играят първия си мач по-късно днес в Пазарджик.