на живо

"Нефтохимик" продължава във втория предварителен кръг на Шампионската лига

Волейболистите на Найден Найденов се справиха с "Младост" Бръчко

CEV

Волейболният шампион на България "Нефтохимик" се класира за втория предварителен кръг на Шампионска лига. Бургазлий победиха босненския тим "Младост" Бръчко с 3:1 (25:21, 25:19, 17:25, 25:16) в реванша като домакини. Със същия резултат момчетата на Найден Найденов се наложиха и в първия мач като гости.

Мачът започна силно за българите, които натрупаха преднина от 3 точки. Гостите обаче успяха да изравнят, а след това резултатът тръгна точка за точка. В "Нефтохимик" се мобилизираха и отново поведоха след второто техническо прекъсване, за да затворят гейма в своя полза.

Втората част бе по-равностойна, но момчетата на Найден Найденов отново показаха стабилна игра и поведоха с 2:0. При този резултат бургазлии бяха сигурни участници в следващия кръг, без значение от крайния резултат.

Снимка: CEV

В третия гейм Найден Найденов направи промени в състава. Съперниците от Босна пък показаха добър сервис, който намали резултата в тяхна полза. 

Треньорът на босненци също прибегна до резервите си в последната част, която бе доста оспорвана в началото. В крайна сметка и за радост на публиката в залата, "Нефтохимик" победи с 3:1.

Най-резултатен за победителите бе Георги Петров с 12 точки.

За да участва в групите на Шампионската лига, българският отбор трябва да премине през втори и трети кръг. В следващата фаза той играе с "Войводина" Нови Сад или "Младост" Загреб.