на живо

Неймар категоричен - не иска в ПСЖ!

Бразилецът желае да напусне френския шампион

Неймар е заявил на ПСЖ, че иска да си ходи, твърди "Скай Спортс". Бразилският нападател се яви с една седмица закъснения за предсезонната подготовка на френския шампион, като не мина медицински прегледи, а вместо това разговаря за бъдещето си в продължение на три часа със спортния директор Леонардо.

Според "Скай Спортс", ръководството на ПСЖ се опитало да разубеди Неймар, а самият той не е разкрил в кой клуб иска да премине. "Барселона" изглежда като най-вероятната дестинация за бразилеца, въпреки че преди няколко дни каталунците купиха нападателя Антоан Гризман от "Атлетико" Мадрид за 120 млн. евро.

Наскоро Леонардо потвърди, че е имало контакт с "Барса" във връзка с трансфер на Неймар, но каталунският гранд не може да си го позволи. Стана ясно, че "блаугранас" са взели и заем от 35 млн. евро, за да привлекат световния шампион с Франция. Твърди се, че те ще включат и други футболисти в сделката за Неймар.

Снимка: Twitter

През лятото на 2017 г. бразилецът премина в ПСЖ с рекорден трансфер на стойност 222 млн. евро, но вече не се чувства добре в Париж и иска да се завърне в Барселона.

27-годишният нападател пропусна Копа Америка, на която неговата родина бе домакин и вдигна трофея, тъй като се контузи в контрола преди началото на шампионата на Южна Америка.

Снимка: Reuters

В понеделник трябваше да бъде излъчено ексклузивно интервю с него по бразилска телевизия, но материалът бил откраднат. В интервюто нападателят трябваше да разкрие плановете си за бъдещето и ПСЖ.