на живо

Неймар лети към тренировка. Буквално!

Футболистът изуми с решението си да пристигне за занимание с хеликоптер

Reuters

Футболистът на "Пари Сен Жермен" и бразилския национален отбор Неймар се слави с ексцентричния си начин на живот и любовта си към лукса. Ако съдим по начина му на придвижване, той е един съвременен Батман. 

Ней изуми световните новинарски агенции с решението да се появи на последната тренировка на бразилския национален отбор с... хеликоптер. Той кацна на базата на тима за последното занимание преди мача срещу Колумбия. 

Хеликоптерът явно е бил от полза, тъй като Неймар направи асистенция на Лукас Пакета, който вкара единствения гол в мача, а с това осигури победата и Бразилия официалното се превърна в първия тим от Южна Америка, осигурил си класиране на световното в Катар.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by NJ  (@neymarjr)

Не споменаваме Батман случайно, тъй като Неймар излезе на терена с нова прическа, а зад ухото му се виждаше отличителния знак на комиксовия герой. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by NJ (@neymarjr)

Що се касае хеликоптера, Неймар го има от лятото на 2021 г. Тогава той го показа в социалните мрежи. Мощната машина струва 12 млн. долара, боядисана е изцяло в черно с инициали на футболиста. 

Хеликоптерът е "Мерцедес", побира до 12 човека, а скоростта му достига до 240 км/ч. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by NJ (@neymarjr)

Той е само една от впечатляващите "играчки" на бразилеца. За по-дълги разстояния Неймар използва свой частен самолет, а цената му е над 12 млн. долара.