на живо

Неймар: Любимият ми спомен е победата над ПСЖ с 6:1

Бразилецът продължава да дразни настоящия си клуб

Getty Images

Неймар продължава да дразни "Пари Сен Жермен". Бразилецът, който не се появи на първата тренировка на френския шампион от предсезонната подготовка, този път вдигна градуса на напрежението, признавайки, че най-любимият му футболен спомен е победата на "Барселона" над сегашния му клуб с 6:1 в Шампионската лига.

Снимка: Getty Images

Мачът от 2017 г. ще остане в историята като един от най-паметните в турнира. След загуба с 0:4 в първия мач от осминафиналите, в 88-ата минута на реванша каталунците водеха с 5:3. Тогава Неймар наниза два гола в рамките на три минути, за да изравни резултата от двата мача, след което подаде на Серхи Роберто в добавеното време, за да прати испанците на седмото небе.

Попитан за най-любимия му момент на терена, бразилският нападател заяви: "Най-хубавият момент в съблекалнята? Ами... не знам... След като спечелихме срещу ПСЖ с "Барселона", всички полудяхме. Мисля, че това беше възможно най-приятното чувство за всеки един от нас".

"Никога не съм се чувствал както при шестия гол. Беше невероятно!", добави той.

В момента отношенията между Неймар и ПСЖ са доста обтегнати, а нападателят по всякакъв начин се стреми да показва, че иска да се върне в бившия си клуб "Барселона".

Каталунците също не крият интереса си към него, въпреки че преди броени дни привлякоха Антоан Гризман за 120 млн. евро.