на живо

Неймар отново на линия... за рождения ден на сестра си

Звездата на ПСЖ - контузен или наказан на 11 март в 6 от последните 7 години

Неймар и сестра му Рафаела винаги са имали специална връзка. Толкова специална, че звездата на "Пари Сен Жермен" обикновено е на линия за рождения ѝ ден - на 11 март, въпреки натоварения си график. Как успява да не пропуска партито? Отговорът: в 6 от последните 7 сезона Ней е бил наказан или контузен около тази дата.

Затова и за никого не бе изненада, че бразилецът получи травма малко преди осминафиналите срещу бившия си отбор "Барселона".

"В живота има три сигурни неща - смъртта, данъците и това, че Неймар ще е контузен за рождения ден на сестра си", коментира зевзек в социалната мрежа "Туитър".

"Надявам се фестивалите в Бразилия и рожденият ден на сестра му да си струват. Пожелавам бързо възстановяване", пише друг.

Връщаме лентата назад, за да проверим какво е сполетявало Неймар около 11 март през годините.

2015 г.

Крилото все още играеше за "Барселона". Получи петия си жълт картон от началото на кампанията в шампионатния мач срещу "Гранада" на 28 февруари и трябваше да изтърпи един двубой наказание, заради което не бе на разположение за срещата с "Райо Валекано" на 8 март. Каталунският гранд му позволи да се прибере в Бразилия и да се завърне на 14 март.

2016 г.

Дежавю! Отново пети жълт картон, този път изкаран срещу "Райо Валекано" на 3 март. Неймар пропусна срещата с "Ейбар" на 6 март, след което си издейства позволение от треньора Луис Енрике да отлети за Бразилия, с уговорката да се прибере в Каталуния до мача с "Хетафе" на 12 март.

2017 г.

Неймар получи контузия срещу "Пари Сен Жермен" и не бе на линия за шампионатния двубой с "Депортиво" Ла Коруня на 12 март. Каква изненада!

2018 г.

Контузия и Неймар аут от шампионатния двубой с "Мец" на 10 март, но пък на линия за партито на сестра си.

2019 г.

Същата травма отново извади Неймар от игра, като той не можа да вземе участие и в двата осминафинални сблъсъка с "Манчестър Юнайтед" в Шампионска лига. Това обаче не му попречи да потанцува в компанията на съотборниците си Килиан Мбапе и Дани Алвес.

2020 г.

Единственото изключение. Дали със сестра му Рафаела не са били скарани? Тогава Неймар остана здрав и дори използва социалните мрежи, за да обяви важната новина, че ще пропусне карнавала в Рио за първи път от 6 години.

Ней се превърна в героя за "Пари Сен Жермен" срещу "Борусия" Дортмунд в осминафиналите на Шампионската лига. Той отбеляза единственото попадение за тима си при поражението с 1:2 на "Сигнал Идуна Парк", а след това реализира първия гол за успеха с 2:0 в реванша... навръх рождения ден на сестра си.

222-милионният Неймар е изключително близък със сестра си Рафаела Бекран и може да го докаже с татуировка. Ликът ѝ в замислена поза краси дясното му рамо. Рафаела, за която се твърди, че сменила фамилното си име от "Да Силва Сантос" на "Бекран", защото... е фенка на Дейвид Бекъм, също има роднинска татуровка. На дясната ѝ ръка са изобразени очите на Неймар.

Ще бъде ли той здрав или ненаказан на следващия 11 март - следим с любопитство!