на живо

Неймар разсея скуката на "Олимпик" Лион - ПСЖ

Бразилецът вкара единствения гол в дербито

Reuters

Неймар се превърна в герой за своя тим "Пари Сен Жермен" в дербито на шестия кръг на френската Лига 1 срещу "Олимпик" Лион. Бразилецът, който доскоро лекуваше контузия и беше извън терените до предишния мач срещу "Страсбург", вкара единственото попадение в срещата.

Така Неймар, който беше спряган за обратен трансфер в "Барселона" или преминаване в "Реал" Мадрид през летния транферен прозорец, има 2 гола в 2 мача във френското първенство през сезон 2019/2020.

Попадението на бразилеца беше единственият по-интересен момент в срещата, която феновете очакваха с нетърпение. 

Самият Неймар беше най-активният футболист на гостите през първата част, но опитите му да отбележи бяха неуспешни. През второто полувреме ситуацията се повтори, като и двата тима трудно стигаха до голови ситуации. 

Снимка: Reuters

Тогава, в 87-ата минута, Неймар показа майсторство, освободи се от трима в наказателното поле на "Олимпик" Лион и стреля в далечния ъгъл на Антони Лопеш. 

Голът в края на мача като че ли събуди и двата тима. Ди Мария опита да удвои за ПСЖ, но неуспешно. Муса Дембеле пък стреля опасно край вратата на гостите, но неточно.

Така Неймар и компания остават на първо място в класирането с 5 победи и 1 загуба. "Олимпик" Лион е на 9-ата позиция, като не се представя особено убедително в кампанията и има 2 победи, 2 равенства и 2 загуби.