на живо

Неймар се отказа от розовата коса заради здравето си

Футболистът издържа само няколко дни с екстравагантната прическа

Reuters

Розовата коса на футболната звезда на "Пари Сен Жермен" Неймар впечатли феновете, но вече е... в историята. Бразилецът издържа само няколко дни с екстравагантната си прическа преди да се появи с много къса коса в кратко видео в социалните мрежи.

Причината не е, че на Ней му е омръзнало. Той се притеснява за здравето на косата и скалпа си.

Снимка: Instagram

Цялата процедура по обезцветяването и полагането на розовата боя върху главата на футболиста е била изключително изтощаваща. Тя започна много преди новият цветен перчем на бразилеца да дебютира на терена в мача срещу "Монпелие" в началото на февруари. 

"За да постигне този розов цвят, Неймар е обезцветявал косата си 2 или 3 пъти. След това са нанесли цвета върху бялата коса. Тя не би издържала повече от 6 пъти под душа. Розовият цвят лесно се отмива. За това не е имал друг избор, освен да си обръсне главата", обяснява фризьор-експерт пред френското издание "Паризиен".

Неймар може да покаже новата си прическа още днес (12 февруари), когато ПСЖ ще играе с "Дижон" в четвъртфинал от турнира за Купата на Франция. Бразилецът се завръща в състава на парижани след контузия в ребрата, която получи по време на партито за рождения си ден.