на живо

Неймар се завърна с гръм и трясък за ПСЖ (ВИДЕО)

Шампионите на Франция постигнаха измъчена победа над "Страсбург"

Неймар се завърна с гръм и трясък за ПСЖ (ВИДЕО)

С превъзходен победен гол в добавеното време за крайното 1:0 Неймар оповести завръщането си в състава на "Пари Сен Жермен". Четири месеца и три дни след последния си мач за шампиона на Франция, бразилската суперзвезда започна като титуляр при домакинството на "Страсбург" от петия кръг на Лига 1 и се представи на доста добро ниво, въпреки че от самото начало на срещата бе бурно освиркван от привържениците на домакините. Причината - трансферната сага от изминалото лято и желанието му, макар и да не бе изразено гласно, да се завърне в "Барселона".

Снимка: Getty Images

Въпреки негативната атмосфера за бразилеца, той съумя да се абстрахира от нея и още от самото начало на срещата постоянно търсеше съприкосновение с топката, а на няколко пъти демонстрира и великолепните си технически умения. С индивидуалната си класа Неймар успя също да създаде опасни положения, които не бяха използвани.

До втората минута на добавеното време обаче, когато с гръб към вратата, от наглед невъзможна за опасен изстрел позиция, нападателят засече топката от въздуха с по-слабия си ляв крак и я прати в мрежата на стъписания вратар Матс Селс.

Снимка: Getty Images


Неймар отбеляза именно пред най-лоялните, отявлени и критични привърженици на ПСЖ, заемащи място в трибуната "Вираж Утеил", немалка част от които продължиха с нападките дори и след фантастичното изпълнение и радостта на 27-годишния бразилец, който посочи емблемата на своята фланелка в първи опит за помирение със запалянковците. По-рано през седмицата те заявиха, че пътят на Ней Джуниър към изкуплението ще бъде "много дълъг".

Но Неймар направи първата стъпка по перфектен начин. Голът му дойде в момент, в който домакините вече бяха отчаяни от перфектната игра на съперника в защита през целия мач, а и също така бяха с човек по-малко. Колен Дагба получи контузия в заключителните минути, а Томас Тухел вече бе извършил трите си смени. Но бразилецът спаси своя тим от сериозна грешка в първенството и стигна до попадение номер 52 с екипа на ПСЖ в 59-ия си мач за клуба.

Снимка: Getty Images

Въпреки изстрадания успех, Томас Тухел може да има притеснения за представянето на своя тим, който бе по-активен едва в последните 20-30 минути на срещата, но изключително трудно и рядко намираше начини да преодолее отбраната на "Страсбург", за да стигне до голови положения. Гостите дори имаха по-чисти възможности, но дебютиралият на вратата на домакините Кейлор Навас блесна с прекрасни спасявания, след като съвсем наскоро бе привлечен в състава. 32-годишният страж на два пъти отрази изстрели на нападателя Людовик Ажорк и спомогна чувствително за евентуалния краен успех в срещата.

Снимка: Getty Images

В отсъствието на контузените Кавани, Мбапе, Керер, Дракслер и получилите почивка Бернат и Маркиньос, дебют за парижкия тим направи и Андер Ерера, който се появи в игра като резерва през второто полувреме. За първи път титуляр през сезона бе и левият бек Лейвин Кюрзава.

ПСЖ остава лидер в класирането с 4 победи в първите 5 кръга и 12 точки. Въпреки стабилните си представяния, Страсбург остава без успех от старта на сезона, с едва три точки, и ще се задържи в дъното на класирането и след изиграването на всички срещи от петия кръг.

Снимка: Getty Images

Тагове:

лига 1