на живо

Неймар вече струва почти двойно

"Пари Сен Жермен" постави цена на контузения нападател

Reuters

"Пари Сен Жермен" определи трансферната цена на най-скъпата си покупка - Неймар. 7 месеца, след като парижани платиха на "Барселона" рекордните 222 млн. евро за услугите на бразилеца, сега той струва... двойно.

Според испанското издание "Ас" откупуващата клауза в договора на нападателя е в размер на 400 млн. евро. Тя е определена лично от собственика на ПСЖ - Насер Ал-Хелайфи.

Именно той твърдеше, че Неймар не се продава. В крайна сметка бразилецът вече има цена, но сумата изглежда невъзможна за покриване от футболните грандове.

Според медиите в Испания, по този начин парижани се опитват да тушират желанието на "Реал" Мадрид да привлече Неймар. През зимния трансферен прозорец се заговори за оферта от страна на "кралския клуб", появиха се и информации, че адвокатите на испанския гранд са провели разговори с бащата на футболиста, който отговаря за трансферите му.

Неймар премина на "Парк де пренс" през август 2017 г. и през сезона има 29 гола в 30 мача във всички турнири. Бразилецът в момента се възстановява от счупване на глезена. Той претърпя операция в родината си и може да отсъства от терените за над 3 месеца.