на живо

Нено Терзийски: Наим е силен, трябва му късмет! (ВИДЕО)

"Не е прекалявал с медикаменти по време на спортната си кариера", каза трикратният световен шампион

bTV

Трикратният световен шампион по вдигане на тежести Нено Терзийски заяви пред bTV, че в момента Наим Сюлейманоглу се нуждае от късмет и се надява в скоро време да чуе добри новини от Турция.

Трикратният олимпийски първенец беше приет в болница в тежко състояние в понеделник (25 септември) с цироза на черния дроб. Медиците го поставиха в медикаментозна кома, а след като състоянието му се подобри, той беше върнат в съзнание.

"Интересуваме се. Получаваме информация и от интернет. Хубаво е, че днес беше контактен. Факт е, че поразията е станала. От тук нататък да стискаме палци да има най-вече късмет, той иначе е силен, ще се пребори!", категоричен беше един от най-добрите приятели на Сюлейманогру от времето на Джобния Херкулес се състезаваше за България.

Терзийски отрече категорично болестта на най-добрия щангист в света да е свързана със спортната му кариера и с медикаментите, които е приемал.

"Не мисля, че това нещо е възможно. Медикаментите са в много ограничени количества, те са само за възстановяване на организма. Не е прекалявано с такива неща. Ако беше така, значи всички ние, от това поколение, трябваше да сме в същото положение", каза Терзийски.

По последна информация един от бъбреците на Сюлейманоглу е отказал, а лекарите търсят начин да бъде извършена трансплантация на черен дроб във възможно най-кратки срокове. Донор на великият спортист най-вероятно ще бъде брат му Мухарем.