на живо

Дани Алвеш - на 36, а вече с 40 трофея (ВИДЕО)

Бразилецът стана рекордьор по спечелени отличия

Дани Алвеш - на 36, а вече с 40 трофея (ВИДЕО)

Бразилия спечели Копа Америка след успех с 3:1 над Перу, а златният медал обогати и без това препълнената с отличия колекция на Дани Алвеш. Защитникът вече има 40 трофея на сметката си - повече от всеки друг в историята на футбола.

В 20-годишната си кариера той е носил екипите на някои от най-големите грандове в света. Като играч на "Барселона", "Ювентус" и "Севиля" Алвеш печели три пъти Шампионската лига, 6 пъти триумфира в Ла Лига и 5 пъти вдига Купата на краля. А това са само част от големите му постижения на терена.

За последно той игра за френския шампион ПСЖ, с който спечели две поредни титли в Лига 1.


През 2017 г. бразилският защитник Максуел стана най-титулуваният футболист в клубния футбол, но Алвеш свали сънародника си от трона. Нещо повече, 36-годишният Алвеш напусна парижкия гранд като свободен агент, а интерес към него има от "Барселона" и "Атлетико" Мадрид и по всичко изглежда, че той няма никакво намерение да забавя темпото.

Капитанът на Бразилия бе със сериозна заслуга за прекъсването на 12-годишната суша на "селесао" в Kопа Америка и логично бе определен за най-добър играч на турнира.