на живо

Димитров започва на US Open срещу непознат италианец

Мачът е тази вечер след 21:30 ч.

Reuters

Тази вечер Григор Димитров ще се изправи срещу италианеца Андреас Сепи в мач от първия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис. Двубоят е трети в програмата на корт номер 11 и се очаква да започне след 21:30 ч. българско време.

Българинът няма точки за защитаване, тъй като миналата година не успя да прескочи първи кръг. Той запазва 78-ата си позиция в световната ранглистата.

Напоследък Димитров се намира в труден период. Той загуби седем от последните си осем мача и регистрира най-ниското си класиране в ранглистата от 2012 г. 

Снимка: Getty Images

Андреас Сепи е номер 77 в света. Той е на 35 години и има 3 титли от турнири на АТР в кариерата си, но те са спечелени през 2011 и 2012 г. През настоящия сезон най-голямото му постижение е класирането за финал в Сидни в началото на годината. На Откритото първенство на САЩ е достигал 3 пъти трети кръг - 2008, 2013 и 2015 г. В последното издание на турнира той бе отстранен от Денис Шаповалов във втория етап.

При успех във втория кръг Гришо ще срещне Борна Чорич или руския квалификант Евгений Донской. В третия кръг е възможна среща с канадеца Милош Раонич.

В половината на българина са още Кей Нишикори, Роджър Федерер и Новак Джокович. До момента най-силното му представяне е достигането до осминафиналите през 2014 и 2016 г.