на живо

Нешка Робева няма да води ансамбъла на Германия в София

В края на март "Арена Армеец" ще приеме кръг от Световната купа по художествена гимнастика

БГНЕС

Воденият от Нешка Робева ансамбъл на Германия по художествена гимнастика отказа участие на турнира от Световната купа в София, който ще се проведе в края на март в "Арена Армеец". Това обяви известната българска треньорка в профила си във Фейсбук.

Според Робева, гимнастичките все още не са подготвени за участие на голям турнир.

"Тъй като ние все още сме далече от вида, в който ставаме за показване, убедих германското ръководство, да не участваме на Световната купа в София. Храня тайната надежда, че до Европейското първенство, ще се докараме до по-приличен вид. . . А до Световното?... Ще се постараем", написа Робева.

"С отбора работим, но времето, което е отделено за тренировки, според нивото на подготовка и предстоящите състезания, е твърде малко. Тук на художествената гимнастика никой не гледа сериозно - набляга се на училището и ако сме честни в отношението си към децата - така трябва. Художествената гимнастика в Германия е аматьорски спорт, а влизането във висше учебно заведение изисква сериозна подготовка. На някои от момичетата предстоят матури. .. И въпреки всичко не се отказваме от това да подготвим две сериозни композиции, с които да зарадваме почитателите на българския стил в този спорт. Подготвяме и изненада - комплимент към българската публика. . . И към паметта на един голям български музикант", заяви още Робева.