на живо

Нестор Ел Маестро: Не разбрах защо плащаме за емблемата (ВИДЕО)

Важното е, че феновете са доволни. Дано сега дойдат на стадиона

Lap.bg

Не разбирам напълно историята с емблемата - защо точно трябваше да плащаме, призна треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро. Той бе сред гостите на тържеството за 90-годишния юбилей на „червения” доайен Александър Манов.

„През лятото дойдох в ЦСКА - най-големият клуб в България с богати традиции и най-много успехи. От моя гледна точка все още работя в същия клуб и наистина не разбирам какво се е променило. Разбирам обаче, че нашите фенове са много доволни, което е чудесно. Надявам се, че много от тях ще дойдат на следващия мач, защото помощта им е безценна”, допълни Ел Маестро.

Специалистът изрази недоволство от честите прекъсвания за мачове на националните отбори. „Три паузи в първата част на сезона е малко странно. Това определено накъсва ритъма на нашата работа. Но ситуацията е такава за всички клубове. За щастие тази пауза почти приключи и ще играем още следващата седмица.”

„За да преодолеем загубата от „Левски”, се нуждаем от повече победи - например четири или пет. Не планирам никакви драстични промени. Мисля, че сме достатъчно силни, за да влезем в победна серия. Чакат ни няколко лесни двубоя и две тежки гостувания. На хартия сме фаворит във всеки от тях. Ако играем на 100% от възможностите си, ще печелим.”

„В българската лига е малко специфично, защото има два съперника, които са нашето ниво. С тях играем дербита, а срещу останалите сме големият фаворит. Трябва да подобрим представянето си в големите мачове, но следващият е чак през декември. Преди това ни чакат срещи с по-скромни съперници, срещу които дотук сме почти перфектни. Затова и не търсим нещо ново.”

Ел Маестро отрече информацията, че може да поеме националния отбор на Словакия. „Всички ме искат, защото съм фантастичен треньор (смее се). В тази история - както повечето, които четете за мен и нашите играчи - няма нищо вярно. Не е необичайно някой да ме спомене, но за този пост има много кандидати. Двама или трима са по-подходящи от мен. Това определено не е посоката, в която искам да се развивам.”

Ел Маестро, футболистите, ръководителите и легенди на ЦСКА уважиха юбилея на Александър Манов. На тържеството във Военния клуб присъстваше и цялото семейство на бате Сашо, включително и правнукът му Виктор, който е едва на два месеца.

Доайенът на спортната журналистика отразява успехите на състезателите по всички видове спорт на ЦСКА още от създаването на клубовете, след което започва работа при "червените" и вече повече от три десетилетия е част от голямото семейство на "Българска армия".

Той получи поздравителни адреси от министъра на спорта Красен Кралев, Министерството на отбраната и 68-ма бригада “Специалните сили”.

Тагове:

@