на живо

Нестор Ел Маестро: Ще науча български до януари (ВИДЕО)

Титлата ми със "Спартак" в Словакия е все едно "Верея" да триумфира в България, обясни треньорът

Lap.bg

Ще науча български до януари. Това гласи първото обещание, дадено от новия треньор на ЦСКА - Нестор Ел Маестро. Сръбският специалист бе представен на пресконференция на стадион "Българска армия".

"Идвам във велик клуб, който е познат в цял свят. В последните дни събитията се развиха доста бързо. Целта е да направим добър отбор, който да играе печеливш футбол. Трябва да постигаме повече победи от останалите отбори. Моят брат ще ми бъде помощник. В течение на подготовката ще преценяваме дали още хора ще влязат в моя щаб. Ще има още попълнения, но няма да бързаме със селекцията", обясни 35-годишният наставник.

"Имах няколко срещи с Гриша Ганчев и неговия син. Впечатлението ми от собственика е, че той е мечтател. Назначението ми е риск за мен и клуба, но ще видим как ще се развият нещата. Ще се опитам да науча български, не мисля, че ще е трудно за мен. До януари мисля, че ще мога да го говоря."

"Лудогорец" е шампион седем пъти поред, което не е случайно. Ще ни бъде трудно да се борим, но ще направим всичко по силите си. Важно е Фернандо Каранга да остане. Не само той - има 3-4 ключови играчи", подчерта Ел Маестро.

През миналия сезон той спечели титлата в Словакия със "Спартак" Търнава. В последните дни местни медии съобщиха за скандал с манипулирани резултати с участието на тима. "Това е все едно в България да триумфира "Верея". Що се отнася до спекулациите - всички сте завършили университет, следвали сте журналистика. Моля да не използвате автоматични програми за превод, а да правите по-задълбочени разследвания", призова Ел Маестро.

/p>