на живо

Холанд с нов рекорд, поведе "Борусия" Дортмунд към четвъртфиналите

Германците победиха "Севиля" с 3:2 като гости

Холанд с нов рекорд, поведе "Борусия" Дортмунд към четвъртфиналите

"Борусия" Дортмунд спечели с 3:2 срещу "Севиля" като гост в първия мач между двата тима от осминафиналите на Шампионската лига. Двубоят на ст. "Рамон Санчес Писхуан" бе паметен за детето-чудо на "черно-жълтите" Арлинг Холанд. Норвежкият нападател вкара две от попаденията за "Борусия" и вече има 10 в 7 мача.

Така той постави рекорд, превръщайки се в играча, отбелязал най-бързо 10 гола в Турнира на богатите. До тази вечер постижението държеше Рой Макай, който се нуждаеше от 10 мача, за да стигне до същата кота с екипа на "Байерн" Мюнхен през сезон 2003/04.

Холанд вече има 17 гола в 13 мача от Шампионската лига, като е наказвал всеки един от осемте тима, изправяли се срещу него. Със своите 18 попадения, по-резултатен в турнира от началото на миналия сезон е единствено звездата на "Байерн" Мюнхен - Роберт Левандовски.

Снимка: Getty Images

В Андалусия "Севиля" взе аванс още в 7', когато точен бе Сусо, но гостите изравниха само 12 минути по-късно след далечен шут на Махмуд Дауд.

След това Холанд се развихри с голове в 27' и 43', преди испанците да намалят изоставането си за крайното 2:3 благодарение на влезлия като резерва Люк Де Йонг. Нидерландецът отбеляза в 84'.

Реваншът на ст. "Сигнал Идуна Парк" в Дортмунд е насрочен за 9 март.

Снимка: Getty Images