на живо

Неузнаваем Димитров отпадна крачка преди финала в Индиън Уелс

Григор отново не успя да победи британеца Камерън Нори

Getty Images

Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, отпадна в полуфиналите на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Индиън Уелс (САЩ). Първата ни ракета отстъпи с 0:2 сета (2:6, 4:6) на Камерън Нори (Великобритания) за час и 27 минути на корта.

Играта на Димитров бе далеч от нивото, показано при страхотните обрати срещу Даниил Медведев и Хуберт Хуркач. Той успя да пробие само веднъж Нори и допусна второ поражение от него. Двамата имаха сблъсък на ниво АТР и през март тази година - в Маями. Там Димитров също загуби с 0:2, но в по-оспорван двубой - с 5:7, 5:7.

Снимка: Getty Images

Британецът стигна до финал от "Мастърс 1000" за първи път в кариерата си. В битката за трофея в Индиън Уелс Нори ще се изправи срещу победителя от двойката Николоз Басилашвили (Грузия) - Тейлър Фриц (САЩ). 

Мачът с Нори започна кошмарно за Димитров, който допусна пробив още в първия гейм. След това британецът затвърди, а Григор отново се пропука на свой сервис. Съперникът му продължи да играе стабилно и поведе с 4:0. Най-добрият ни тенисист сложи край на серията, а после съхрани надеждите си за обрат с пробив на нула. Разконцентрираната игра на Григор обаче продължи и Нори осъществи нов пробив, преди да затвори частта с гейм на 0.

Снимка: Getty Images

Вторият сет стартира с познат сценарий - пробив на сметката на Нори. Димитров отрази 3 брейкбола, но британецът измъкна гейма от четвъртия опит. Световният №26 не блестеше, обаче поддържаше преднината си. Той се добра до 5:3 и сложи точка на спора с безупречен гейм.

Ключови за изхода от срещата бяха непредизвиканите грешки. Димитров допусна цели 31 срещу 19 за Нори. Британецът бе по-ефективен и на първи сервис, вкарвайки 71% при 61% за българина.

Следващите турнири в графика на първата ни ракета са АТР 500 във Виена и АТР 250 в Стокхолм.

Снимка: Getty Images