на живо

Защитник на Уругвай си вкара неспасяем автогол (ВИДЕО)

Хосе Хименес разстреля Муслера

БГНЕС

Италия разгроми с 3:0 Уругвай в приятелски мач, игран на "Алианц Ривиера" в Ница. Хосе Хименес си заби ефектен автогол в началото на мача, а в края на двубоя Едер и Даниеле Де Роси добавиха по още един гол.

Южноамериканците бяха без големите си звезди Луис Суарес, Единсон Кавани и Диего Годин. Двукратните световни шампиони преди няколко дни загубиха и от Ейре с 1:3.

Още в 7-ата минута Италия поведе след невероятен автогол на Хименес. Защитникът на "Атлетико" Мадрид не прецени добре ситуацията след дълъг пас към Андреа Белоти. Нападателят на "Торино" не овладя добре топката, а връхлитащият Хименес я прати неспасяемо в мрежата на Фернандо Муслера. 

Снимка: Reuters

До почивката Лоренцо Инсиние, Белоти и Имобиле пропуснаха добри възможности да удвоят преднината на Италия.

След подновяването на играта Уругвай изравни, но голът бе отменен заради нарушение в атака срещу Монтоливо. Резервите за Италия Едер и Стефан Ел Шаарауи можеха да вкарат, но Муслера се справи за пореден път.

В 83-ата минута Маноло Габиадини опита диагонален удар, който дойде като пас към Едер и той с глава направи 2:0. В добавеното време Хименес фаулира в наказателното поле Ел Шаарауи, а Де Роси направи победата класическа.