на живо

Невяна Владинова: Част от сърцето ми винаги ще остане на килима

Очаквайте филма за звездната кариера на българската гимнастичка в bTV Репортерите

Lap.bg

Бронзовата медалистка на топка от световното първенство по художествена гимнастика в Пезаро през 2017 г. Невяна Владинова ще замени залата с кабинета във федерацията.

Преди да се впусне в новото предизвикателство, тя реши да се раздели с грациозния спорт с емоционално изявление в социалните мрежи.

Владинова, която дълги години беше капитан на националния отбор, прекратява кариерата си заради контузия във врата. Тя обаче е убедена - сърцето ѝ винаги ще остане на килима. Там, в залата, по време на тренировки и състезания, преминаха последните 20 години от живота на гимнастичката. А тя успя да си извади поуки и да научи неща, които ще ѝ бъдат от полза не само като вицепрезидент на Българската федерация по художествена гимнастика, а и в жизнения ѝ път от тук нататък.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Vladinova Neviana (@vladinova.neviana)

"Бях на 6 години, когато буквално се влюбих в художествената гимнастика. Днес, 20 години по-късно, това все още продължава да е любов в най-чистия смисъл на думата. Някъде около две години, след като започнах да тренирам, осъзнах, че искам да напиша историята си в този красив спорт. Може би отстрани никога не ми е личало много, защото рядко говоря за амбициите си, но вътре в себе си бях уверена и вярвах, че ще го направя. И така...четейки всичко написано за мен от близки, приятели, хора, с които съм работила, фенове - чак сега осъзнавам, че вероятно съм постигнала целта си. Доволна съм!

Доволна съм и съм благодарна за всичко, което научих през тези години, за всяка една трудност, която имах, за всеки един успех и провал, за всеки един човек, когото срещнах по пътя, за силните жени, до които се докоснах и от които се учех. Късметлийка съм, че винаги попадах на добри треньори. Спортът ми даде емоции, които няма къде другаде да изпитам, даде ми приятели за цял живот, като ме научи и как да ги отсявам. Спортът ми показа, че без подкрепата на семейството ми съм за никъде. Спортът ме научи на търпение, упоритост, хладнокръвие. Научи ме и да не се отказвам от целите и мечтите си, да не се замислям, да не ги чакам просто да се случат, а всяка възможна секунда да вървя към тях. Научи ме, че волята ми е много по-силна, отколкото предполагам. Спортът ми даде самочувствието, че мога да мина през всичко.

Част от сърцето ми винаги ще остане на килима с усмивка и удовлетворение, а друга винаги ще продължава да гори за художествената гимнастика и да дава каквото може, но вече по друг начин!

БЛАГОДАРЯ!", пише Владинова.

Снимка: Lap.bg

От няколко месеца тя се готви за новата си позиция - втори вицепрезидент на федерацията. Първият човек в българската художествена гимнастика - президентът Илиана Раева ѝ оказва огромна подкрепа по новия път.

Следващата седмица в bTV Репортерите очаквайте филма за успешната кариера на Владинова, премеждията по пътя, подадената ръка и бъдещето ѝ като ръководител на федерацията.