на живо

"Ница" обърна "Монако" в самия край

Датчанинът Каспер Долберг вкара два гола за победата на своя тим

"Ница" победи "Монако" с 2:1 в мач от 28-ия кръг на френската футболна Лига 1. Срещата предложи множество  емоции на терена, а домакините стигнаха до победата с гол в добавеното време.

Всъщност футболистите на "Монако" започнаха доста активно двубоя и това им се отплати в 32-ата минута, когато  Уисам Бен Йедер прати топката във вратата на "Ница", след като надбяга противниковите защитници.

Домакините успяха да изравнят чак в 59-ата минута. Каспер Долберг с глава прати топката в мрежата на "Монако" след многоходова акция. 

В 86-ата минута гостите останаха с човек по-малко, след като Стеван Йоветич получи директен червен картон заради изключително груб фаул.

И докато всички си мислеха, че двата тима ще разделят по точка след мача, Долберг съумя да засече топката и да я прати за втори път във вратата на "Монако" в третата минута на продължението.

Така "Ница" се изкачва на шестото място в класирането с 41 точки, колкото имат още "Реймс". "Монако" са 9-ти с 40 точки. Такъв е активът и на "Олимпик" Лион и "Монпелие".

Тагове:

Монако Ница