на живо

Нидерландци и поляци сменят румънските съдии за ПСЖ - "Истанбул ББ"

Срещата ще се доиграе днес (9 декември)

Reuters

Съдии от Нидерландия и Полша ще заменя румънските си колеги за доиграването на мача между "Пари Сен Жермен" и "Истанбул Башакшехир" от последния кръг на груповата фаза на Шампионската лига.

Вместо реферите от северната ни съседка, за спазването на правилата днес (9 декември) ще следят Дани Макелие от Нидерландия (главен съдия), неговият сънародник Марио Дикс (страничен съдия), Марчин Бониек от Полша (страничен съдия) и Бартош Франковски също от Полша (четвърти съдия).

За системата ВАР ще отговарят двама италианци - Марко Ди Бело и Маурицио Мериани, които изпълняваха тази функция и вчера. 

Мачът между ПСЖ и "Истанбул Башакшехир" беше прекратен в 14-ата минута, след като футболистът на турския шампион Демба Ба обвини четвъртия съдия Себастиан Колтеску в расизъм срещу помощник-треньора Пиер Уебо. 

Снимка: Reuters

Според лицата на терена съдията е използвал неприемлив израз, с който е обидил Уебо, насочвайки вниманието към цвета на кожата му. 

Футболистите на "Истанбул Башакшехир" напуснаха демонстративно терена, а в знак на солидарност това направиха и съперниците им от ПСЖ. От УЕФА опитаха да накарат двата тима да се върнат на игрището в Париж, но гостите категорично отказаха да подновят играта при тази съдийска бригада, дори при уверението, че Колтеску ще бъде заменен от един от реферите, които следят ВАР.

Снимка: Reuters

Така за първи път в историята на УЕФА среща ще се доиграе с различна съдийска бригада. Дори при лошо време, европейската футболна централа държи мачът да продължи с вече назначените рефери.

Срещата между ПСЖ и "Истанбул Башакшехир" ще продължи от 14-ата минута днес (9 декември) в 19:55 ч.